Sweets -my irresistible temptations...

« Uskršnji jagnjići | Main | Uskršnja torta od višanja »

Uskršnja torta sa likerom od jaja
2009/04/18,22:11

Easter Cake with Egg-liquer by you.

za testo: 250 g maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 250 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 75 g mlevenog maka /// za nadev: 100 g marcipana, 25 g šećera u prahu /// 600 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera /// 1 puding bez kuvanja od vanile Dr.Oetker (Galetta), 125 ml likera od jaja, 125 ml mleka

Penasto ulupati maslac. Dodati šećera i vanilin šećera, zatim jedno po jedno jaje. Umešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, promešati i na kraju umešati mak. Masu staviti u pleh vel. 26cm i peći na 180*C, oko 30 minuta. Gotov kolač ohladiti i jednom vodoravno preseći. Izmesiti marcipan sa šećerom u prahu, razvaljati ga i njime prekriti donju koru. Ulupati pavlaku sa vanilin šećerom i kremfixom, delom kreme premazati preko marcipana. Umutiti puding sa likerom od jaja i mlekom, premazati preko pavlake. Preklopiti gornjom korom, i celu tortu premazati ostatkom pavlake. Ukrasiti čokoladim jajima ispunjenim šlagom i likerom od jaja.

Komentari

Comment Icon

Ova mi je jos bolja!

Ja danas pravila moju verziju, ali mi se malo zgrudvao krem :S

Posted by: Marija at 2009/04/18, 23:05
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu