« Uskršnji jagnjići | Main | Uskršnja torta od višanja »
za testo: 250 g maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 250 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 75 g mlevenog maka /// za nadev: 100 g marcipana, 25 g šećera u prahu /// 600 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera /// 1 puding bez kuvanja od vanile Dr.Oetker (Galetta), 125 ml likera od jaja, 125 ml mleka
Penasto ulupati maslac. Dodati šećera i vanilin šećera, zatim jedno po jedno jaje. Umešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, promešati i na kraju umešati mak. Masu staviti u pleh vel. 26cm i peći na 180*C, oko 30 minuta. Gotov kolač ohladiti i jednom vodoravno preseći. Izmesiti marcipan sa šećerom u prahu, razvaljati ga i njime prekriti donju koru. Ulupati pavlaku sa vanilin šećerom i kremfixom, delom kreme premazati preko marcipana. Umutiti puding sa likerom od jaja i mlekom, premazati preko pavlake. Preklopiti gornjom korom, i celu tortu premazati ostatkom pavlake. Ukrasiti čokoladim jajima ispunjenim šlagom i likerom od jaja.
Ova mi je jos bolja!
Ja danas pravila moju verziju, ali mi se malo zgrudvao krem :S
« | April 2009 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |