Sweets -my irresistible temptations...

« Uskršnja torta sa likerom od jaja | Main | Uskršnja pletenica »

Uskršnja torta od višanja
2009/04/18,22:50

P1010001,,, by you.

za testo: 275 g brašna, 50 g mlevenih lešnika, 70 g šećera u prahu, 1 jaje, 150 g maslaca /// za fil: 3 lista belog želatina, 500 ml mleka, 1 puding od vanile, 75 g šećera, 2 pak. bourbon vanilin-šećera, 200 ml slatke pavlake /// 1 tegla kompota od višanja, 1 preliv za torte (crveni)

Pomešati sve sastojke za testo i umesiti fino i glatko testo. Uviti ga i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Zatim razvaljati i iseći oko 5-6 zečeva i ispeći ih, ostatak testa razvaljati u veličini forme 26cm, i prekriti dno, i obod. Preko testa staviti papir tako da prekrije i dno i obod, na to staviti oko 350 g pasulja ili nekog dugog zrnevlja koje može da se peče. Peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, 15 min. Zatim ukloniti papir i peći još 12 minuta. Tek kada se testo dobro ohladi izvaditi ga iz forme.

Potopiti želatin, skuvati puding sa šećerom, bourbon vanilin šećerom i mlekom, u vruć puding dodati želatin. Mešati dok se ne ohladi, čim počne da se steže umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Višnje dobro ocediti. Umešati višnje u krem. Kremom napuniti ispečenu podlogu. Skuvati preliv za torte po uputstvu sa sokom od višanja. Kad se ohladi naliti preko torte. Neka se hladi oko 3 sata. Ukrasiti figurama. 

Komentari

Comment Icon

Njami, njami, kakvi su ovo lepi izazovi??

Posted by: sanjarenja56 at 2009/04/19, 07:43
Comment Icon kim richards

Congratulations on having one of the most sophisticated blogs Ive come across in some time Inception

Posted by: kim richards at 2010/10/15, 10:27
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu