« Uskršnja torta sa likerom od jaja | Main | Uskršnja pletenica »
za testo: 275 g brašna, 50 g mlevenih lešnika, 70 g šećera u prahu, 1 jaje, 150 g maslaca /// za fil: 3 lista belog želatina, 500 ml mleka, 1 puding od vanile, 75 g šećera, 2 pak. bourbon vanilin-šećera, 200 ml slatke pavlake /// 1 tegla kompota od višanja, 1 preliv za torte (crveni)
Pomešati sve sastojke za testo i umesiti fino i glatko testo. Uviti ga i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Zatim razvaljati i iseći oko 5-6 zečeva i ispeći ih, ostatak testa razvaljati u veličini forme 26cm, i prekriti dno, i obod. Preko testa staviti papir tako da prekrije i dno i obod, na to staviti oko 350 g pasulja ili nekog dugog zrnevlja koje može da se peče. Peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, 15 min. Zatim ukloniti papir i peći još 12 minuta. Tek kada se testo dobro ohladi izvaditi ga iz forme.
Potopiti želatin, skuvati puding sa šećerom, bourbon vanilin šećerom i mlekom, u vruć puding dodati želatin. Mešati dok se ne ohladi, čim počne da se steže umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Višnje dobro ocediti. Umešati višnje u krem. Kremom napuniti ispečenu podlogu. Skuvati preliv za torte po uputstvu sa sokom od višanja. Kad se ohladi naliti preko torte. Neka se hladi oko 3 sata. Ukrasiti figurama.
Congratulations on having one of the most sophisticated blogs Ive come across in some time Inception
« | April 2009 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 |