Sweets -my irresistible temptations...

« Prolećna torta | Main | 'Tea-time' Cookies »

Uskršnja torta sa čokoladnim jajima
2008/06/08,20:24

Easter-Eggs Cake by you.

sastojci:

150 g brašna, malo praška za pecivo, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 80 g mekanog maslaca, 1 kašika hladne vode /// za biskvitno testo: 4 jaja, 170 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1 kčš. praška za pecivo, 25 g gustina, 15 g kakaa, 25 g ribane čokolade /// za filovanje: 3 kaš. džema od narandže, 3 kaš. soka od narandže, 340 g kompota od ananasa, 100 ml soka od ananasa, 250 ml mleka, 1,5 kesica pudinga od vanile, i još: 1 želatin, 750 ml slatke pavlake, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 g ribane gorke čokolade /// za čokoladna jaja: oko 70 ml likera od jaja, 130 g mlečne čokolade, oko 30 g bele čokolade, malo seckanih pistaća

pripremanje:

1. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Po potrebi ga ostaviti da malo odstoji na hladnom mestu. 1/3 testa razvaljati i modlicama vaditi oko 16 Uskršnjih motiva. Ostatak testa razvaljati i staviti na dno okrugle forme vel. 26cm, izbosti ga na par mesta viljuškom. .Peći na oko 190*C, podlogu 12 min, a figurice oko 6 minuta.
2. Za biskvit mutiti jaja oko 1 min zatim dodavati muteći malo po malo šećer i vanilin šećer, i onda mutiti još 2 minuta. Dodati izmešane brašnaste sastojke, pažljivo izmešati i umešati čokoladu. Peći u formi vel. 26cm, na 180*C, oko 25 minuta.
# Biskvit ohladiti, i izdubiti ga ka na .Skuvati puding sa sokom i mlekom i 5 kaš. šećera. Dodati naseckani i oceđeni ananas. 
3. Podlogu posuti sokom od narandže i premazati džemom, .Odozgo staviti izdubljeni biskvit, i premazati ga iznutra filom od ananasa.
4. Potopiti želatin, pavlaku čvrsto ulupati sa šećerima. Zagrejati malo soka od ananasa i u njemu rastopiti želatin. Pre nego da dodate želatin u pavlaku izmešajte ga prvo sa 3 kaš. pavalke, pa onda sve zajedno umešati u preostalu pavlaku. Dodati ribanu čokoladu. 
5. 3/4 kreme naneti preko fila od ananasa i poravnati. Ostatkom kreme premazati obod torte. Ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
6. Ostatke izdubljenog biskvita izmrviti i izmesiti sa likerom od jaja, .Od ove mase oblikovati jaja. Prelivati ih otopljenom mlečnom čokoladom, a kada se stegne poprskati ih belom čokoladom.
7. Figurice od prhkog testa po želji ukrasiti i poređati ih uz obod torte, jaja poređati odozgo. Po želji posuti seckanim pistaćima.

Easter-Eggs Cake by you.

Komentari

Comment Icon My answer

Perhaps this is one of the most interesting blogs that I have ever seen. Interesting article, Funny comment. Keep it up!

Posted by: receitas at 2011/05/16, 20:27
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu