Sweets -my irresistible temptations...

'Mandella' torta
2008/09/23,17:30
'Mandella' Cake by you.

sastojci za testo: 6 žumanaca, 40 + 80 g šećera, ribana korica pola limuna, 4 belanaca, 80 g brašna, 20 g gustina, malo praška za pecivo, 120 g mlevenih, ljušćenih badema /// za nadev: 350 g marmelada od jagoda /// za sloj od badema: 6 žumanaca, 100g šećera, 400 g marcipana, 1 kašika ruma, 1 belanac /// dekoracija: po ca. 16 kom. oljuštenih, celih badema i kandiranih trešanja (crvenih), 80 g listića badema

pripremanje:

1. Umutiti žumanca sa šećerom (40g), 3 kaš. mlake vode i lim. koricom u penastu kremu. Čvrsto ulupati belanca sa šećerom (80g). zatim mase spojite.   2. Dodati brašno, badem i ostale satojke, masu staviti u pleh vel. 26cm i peći na 180*C, oko 20 minuta.   3. Ohladiti i prerezati na 3 kore. Dve premazati marmeladom.   4. Umutiti marcipan sa žumancima, šećerom i rumom. U pola mase dodati belanac. Time premazati treću koru.   5. Ostatak mase staviti u špric i mrežasto izšpricati odozgo. Zapeći sve dok ne porumeni. Onda ohladiti i ovu koru staviti preko druge kore.   6. Obod torte premazati marmeladom i posuti popečenim listićima badem, ukrasiti odozgo celim bademima i kandiranim trešnjama.

Lagana letnja-torta
2008/06/25,15:51

sastojci:

za podlogu: 250 - 300 g keksa, 150 g otopljenog maslaca, 100 g otopljene bele čokolade, mleko po potrebi /// za nadev: 1 kutija Parfe kreme Dr.Oetker, 600 ml hladnog mleka, 3 banane /// za preliv: 200 g višanja -ispasiranih, 200 g šećera, 1 kašika džemfixa 1:1

pripremanje:

1. Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2. Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3. Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
4. Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5. Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte. 
6. Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

Nebeska torta od ribizli
2008/06/25,15:44

3450490203_c793274a11_o by you.

sastojci:

za kore: 8 belanaca, 200 g šećera, 150 g šećera u prahu, 30 g gustina, 100 g mlevenih, neguljenih badema /// za nadev: 1/2 kg svežih ribizli, 1/2 l slatke pavlake, po 3 vanilin šećera i kremfixa, 50 g šećera

pripremanje:

1. Belanca čvrsto ulupati najjačom brzinom, uz dodavanje šećera. Mutiti dalje dok ne dobijete čvrstu kremu. Onda dodati prosejani šećer u prahu, skrob i bademe, pa sve zajedno lagano izmešati.
2. Na 3 papira za pečenje iscrtati tri kruga vel. 24 cm. Masu staviti u špric-vrećicu sa okruglim otvorom i ispuniti dva kruga. Na treći list papira istiskivati male kupice i tako ga ispuniti.
3. Prebaciti na pleh i sušiti kore jednu za drugom na oko 130*C, svaku oko 45 minuta. Ostaviti ih da dobro ohlade, pa ih ukolniti sa papira.
4. Pavlaku ulupati sa šećerom, vanilin šećerom i kremfixom, pa umešati ribizle. Donju koru premazati polovinom nadeva, preklopiti srednjom korom, nju premazati ostatkom nadeva i odozgo staviti zadnju 'šiljatu' koru.
5. Držati u frižideru oko 2 sata. Zatim tortu posuti vanilin šećerom u prahu i ukrasiti ribizlama.

~Fado~ torta
2008/06/25,15:36

sastojci: 

za podlogu: 4 belanca, 15 kaš. šećera, 1 kašičica vinskog sirćeta, 150 g nugata ili nutelle /// za krem: 4 žumanaca, 550 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 250 g maslaca, 2 šlag kreme od vanile, 150 g čajnog keksa sa čokoladnom glazurom, 100 g čokolade u prahu /// 250 ml slatke pavlake, malo kakaa, preostali keksi

pripremanje:

1. Čvrsto ulupati belanca sa šećerom, na kraju umešati i sirće. Masu staviti u formu vel. 26cm i sušiti koru na oko 100-120*C, oko 1 sat. Zatim izvaditi, ohladiti i premazati omekšalim nugatom.
2. Zavreti mleko sa šećerom. U malo mleka razmutiti puding sa žumancima, pa ubaciti u provrelo mleko. Skuvati i dobro ohladiti. Ulupati maslac, pa malo po malo muteći dodavati puding.
3. Umutiti šlag krem po uputstvu pa lagano mešajući dodavati u krem.
4. Krem podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu u prahu i smrvljeni keks.
5. Sada podlogu premazati žutim kremom, poravnati, pa premazati čokoladnim kremom. Ostaviti tortu da se oko 3, 5 sata.
6. Izvaditi je iz forme, ukloniti obod i premazati ulupanom pavlakom po površini i sa strane. Okolo posuti kakaom i ukrasiti preostalim keksima.

Cappuccino torta
2008/06/08,21:24

sastojci:

3 jaja, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g gustina, 50 g otopljenog, ohlađenog maslaca /// za fil: 2 pak. Cappuccina u prahu, Classic, oko 100 ml tople vode, 750 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera, 100 g šećera u prahu, malo ruma, malo karamel Toppinga /// za dekoraciju: 50 g čokolade, 100 ml likera od jaja, malo kakaa

pripremanje:

 Mutiti jaja oko 1 min. Zatim malo po malo dodavati šećer i vanilin šećer. Sve mutiti još 2 minuta. Onda umešati brašno sa praškom za pecivo i gustin. Sve promešati zajedno sa maslacem. 
Testo staviti da se peče u formu za torte vel. 28cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 25 minuta.
 Razmutiti cappuccino u vodi i ohladiti. Pavlaku čvrsto ulupati sa kremfixom i vanilin šećerom i šećerom.
 Preopolviti biskvit. Donji deo nakapi rumom i posuti karamel Toppingom. Premazati sa pola kreme. Preklopiti gornjom korom i premzati ostatkom kreme. Napraviti udubljene u kremi i ispuniti ih likerom od jaja. 
Od čokolade na papiru izšpricati figure i kada se stegnu poređati ih po torti. Tortu servirati nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.

 

Marcipan torta sa nugatom
2008/06/08,21:12

Marzipan Haselnuts Cake by you.

sastojci:

125 g omekšalog maslaca ili margarina, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 60 g gustina, 3-4 kapi arome gorkog badema, Dr.Oetker /// za krem od lešnika: 350 ml mleka, 150 g šećera, 1 puding od lešnika, 1 kes. želatina, 5 dl slatke pavlake, 50 g seckanih lešnika, 1/3 bočice arome od lešnika, 200 g nugata /// za oblaganje: 400 g marcipana, 150-200 g šećera u prahu, 2-3 kaš. kakaa, po malo crne i mlečne čokolade

pripremanje:

# Kremasto ulupati margarin, dodati šećer i vanilin šećer. Zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći svako po 1/2 minuta. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i gustinom, sve izmešati i na kraju dodati aromu.
# Testo staviti u pripremljenu formu vel. 26 cm i peći u prethodno zagrejanoj pećnici. Peći na 180*C, oko 30 minuta. Zatim izvaditi, ohladiti i prerezati na 3 kore.
# Umeđuvremenu potopiti želatin po upitstvu. Skuvati puding sa šećerom i mlekom. U vruć puding dodati želatin i mešati dok se ne rastopi. Zatim masu ohladiti povremeno mešajući.
# Pavlaku čvrsto ulupati pa umešati u ohlađeni puding. Dodati i lešnike i aromu.
# Otopiti nugat. Dve kore premazati nugatom.
# Sada jednu staviti na tanjir i uokviriti je obodom forme, premazati sa kremom, preklopiti drugom premazanom korom, ponovo premazati kremom i preklopiti trećom korom.
# Ostatkom kreme premazati obod i površinu torte.
# Marcipan naseckati i izmesiti ga sa šećerom u prahu. Odvojiti tačno pola i izmesiti sa kakaom.
# Beli deo razvaljati u krug vel. oko 26-27cm. A od crnog dela razvaljati dve iste trake vel. po 40x5 cm.
# Beli deo staviti na površinu torte, a crne trake staviti na obod torte.
# Ukrasiti tortu čokoladama i figurama od preostalog marcipana.

Egzotična bomba
2008/06/08,21:05

Exotic Bomb by MrCookie.

sastojci:

3 jaja, 1 žumanac, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 75 g brašna, malo praška za pecivo, 3-4 kaš. marmelade od ananasa ili narandže /// za filovanje: 7 dl mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 50 g kokosovog brašna, 10 lista želatina, 250 ml slatke pavlake, 50 g seckanog kumkvata, 1/2 seckane karambole, ribana korica od 1 limete, sok od 1/2 limete /// za dekoraciju: 5 kašika džema od narandže, malo vode, karambola, fazalis, kumkvati, kand. trešnje...

pripremanje:

1. Mutiti jaja i žumance oko 1 min najvećom brzinom. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa nastavite da mutite još oko 2 minuta. na kraju pažljivo umešati brašno i prašak za pecivo. Staviti da se peče u plehu od rerne na 190*C, oko 8 minuta.
2. Još vruć biskvit urolati i ohladiti, zatim ga odviti nafilovati džemom, pa ponovo urolati. Rezati na ploške.
3. Skuvati puding sa mlekom i šećerom po uputstvu. Potopiti želatin. U vruć puding dodati kokos i želatin, mešati dok se ne rastopi. Čim se masa ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Onda umešati i voće i sok.
4. Ovalnu posudu ( zapremine 2l ), obložiti prozironom folijom. Uz zidove posude poređati ploške rolade. Ispuniti kremom, poravnati odozgo i ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
5. Zagrejati džem sa malo vode i procediti ga. Tortu izvaditi iz posude i premazati je džemom. Poređati kandirane trešnje i ukrasiti navedenim voćem.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu