Sweets -my irresistible temptations...

« Frankfurtski venac | Main | Kardinal šnite ili Vatikanska torta »

Torta od višanja sa likerom od jaja
2009/04/17,22:39

Eggnog-Cherry Cake by you.

za testo (pleh vel. 26cm): 100 g maslaca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja, 100 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, oko 500 g višanja iz kompota /// za kremu i dekoraciju: 1 puding od vanile, 500 ml mleka, 6 kaš. šećera, 1 pak. (10g) želatina, 200 ml likera od jaja, 250 ml slatke pavlake /// i još: 1 šlag-pena, malo likera od jaja, čokoladni ukrasi

 Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno po jedno jaje. Umešati brašno sa praškom za pecivo. Testo staviti u pleh i poređati višnje odozgo. Ispeći.
 Potopiti žekatin u malo vode. Skuvati puding sa šećerom, skinuti s vatre i umešati stvrdnuti želatin. Masu pustiti da se ohladi povremeno promešajući.
 Kad se masa ohladi umešati liker, pa zatim i čvrsto ulupanu pavlaku. 
Ohlađeni kolač uokviriti obodom forem i preko staviti krem, poravnati i ostaviti da se steže oko 3 sata.
 Zatim ukloniti obruč i ukrasiti po površini likerom, šlagom i čokoladnim ornamentima.

Komentari

Comment Icon

Evo je! :)

Moj recep se malo razlikuje, pravim sutra, valjda ce uspeti :)

Posted by: Marija at 2009/04/17, 23:38
Comment Icon

ma, jednostavna je, uspeva sigurno!

Posted by: zeljko-chef at 2009/04/18, 03:18
Comment Icon

Jednostavna i ukusna torta, ko iz poslasticarnice. Hvala za recept.

Posted by: klementina at 2012/01/20, 15:22
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu