« Venecijanski prutići | Main | Tašnice od višanja i marcipana »
za testo: 4 belanca, 125 g maslaca, 1 vanilin šećer, 4 žumanca, 50 g brašna, 1 prašak za pecivo, 10 g kakaa, 75g mlevenog lešnika, 100 g ribane čokolade /// za nadev: 3,5 banane, 600 ml slatke pavlake, 120 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 1,5 kes. želatin-fixa, 70 g seckane čokolade.
pripremanje:
Čvrsto ulupati belanca. Masnoću penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Lagano umešati brašno, pr. za pecivo, kakao, lešnike i čokoladu. Dodati i belanca muteći srednjom brzinom. Masu staviti u pleh za pečenje vel. 26 cm. Peći na 190*C, oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti. Do pola je izdubiti, pritom ostavljati slobodnu ivicu oko 1cm. Izdubljeni biskvit izmrviti. Banane prepoloviti po dužini i njima ispuniti udubljenje u biskvitu. Ulupati pavlaku sa šećerom i želatin-fixom i dodati čokoladu. Krem kupolasto naneti preko banana. Zatim sve dobro prekriti mrvicama od biskvita.
Ne znam da li sam ja ta krtica ili ne, al pojela bi ti sve ovo :)
mmmmmmmmm....... poludecu!!!
probala sam je i nije mi se narocito dopala...Lepse ti je bilo ono sa marcipanom....A sad na jogu,da ne pojedem nesto slatko i tako unistim sebe..:)
« | Oktobar 2008 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |