Sweets -my irresistible temptations...

« Trouglovi od malina sa likerom od jaja | Main | Nebeska torta od ribizli »

~Fado~ torta
2008/06/25,15:36

sastojci: 

za podlogu: 4 belanca, 15 kaš. šećera, 1 kašičica vinskog sirćeta, 150 g nugata ili nutelle /// za krem: 4 žumanaca, 550 ml mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 250 g maslaca, 2 šlag kreme od vanile, 150 g čajnog keksa sa čokoladnom glazurom, 100 g čokolade u prahu /// 250 ml slatke pavlake, malo kakaa, preostali keksi

pripremanje:

1. Čvrsto ulupati belanca sa šećerom, na kraju umešati i sirće. Masu staviti u formu vel. 26cm i sušiti koru na oko 100-120*C, oko 1 sat. Zatim izvaditi, ohladiti i premazati omekšalim nugatom.
2. Zavreti mleko sa šećerom. U malo mleka razmutiti puding sa žumancima, pa ubaciti u provrelo mleko. Skuvati i dobro ohladiti. Ulupati maslac, pa malo po malo muteći dodavati puding.
3. Umutiti šlag krem po uputstvu pa lagano mešajući dodavati u krem.
4. Krem podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu u prahu i smrvljeni keks.
5. Sada podlogu premazati žutim kremom, poravnati, pa premazati čokoladnim kremom. Ostaviti tortu da se oko 3, 5 sata.
6. Izvaditi je iz forme, ukloniti obod i premazati ulupanom pavlakom po površini i sa strane. Okolo posuti kakaom i ukrasiti preostalim keksima.

Komentari

Comment Icon

prelepo, i evo ono o cemu sam razmisljala, tako dobri recepti, i obzirom da sam vec isprobavala nesto, nema sanse da se sa tvojim receptom pogresi, i vidim nula komentara...:(...
Veliki talenat, i verujem da ce se tvoja poslasticarnica biti jedna od najuspesnijih ...:), samo napred...:)

Posted by: vanylica at 2009/04/20, 23:18
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu