Sweets -my irresistible temptations...

« 'Tea-time' Cookies | Main | Marcipan torta sa nugatom »

Egzotična bomba
2008/06/08,21:05

Exotic Bomb by MrCookie.

sastojci:

3 jaja, 1 žumanac, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 75 g brašna, malo praška za pecivo, 3-4 kaš. marmelade od ananasa ili narandže /// za filovanje: 7 dl mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 50 g kokosovog brašna, 10 lista želatina, 250 ml slatke pavlake, 50 g seckanog kumkvata, 1/2 seckane karambole, ribana korica od 1 limete, sok od 1/2 limete /// za dekoraciju: 5 kašika džema od narandže, malo vode, karambola, fazalis, kumkvati, kand. trešnje...

pripremanje:

1. Mutiti jaja i žumance oko 1 min najvećom brzinom. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa nastavite da mutite još oko 2 minuta. na kraju pažljivo umešati brašno i prašak za pecivo. Staviti da se peče u plehu od rerne na 190*C, oko 8 minuta.
2. Još vruć biskvit urolati i ohladiti, zatim ga odviti nafilovati džemom, pa ponovo urolati. Rezati na ploške.
3. Skuvati puding sa mlekom i šećerom po uputstvu. Potopiti želatin. U vruć puding dodati kokos i želatin, mešati dok se ne rastopi. Čim se masa ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Onda umešati i voće i sok.
4. Ovalnu posudu ( zapremine 2l ), obložiti prozironom folijom. Uz zidove posude poređati ploške rolade. Ispuniti kremom, poravnati odozgo i ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
5. Zagrejati džem sa malo vode i procediti ga. Tortu izvaditi iz posude i premazati je džemom. Poređati kandirane trešnje i ukrasiti navedenim voćem.

Komentari

Comment Icon

uh, slatkiši... moja najveća slabost... sva sreća te nema slike ovog delikatesa, inače bih došla u iskušenje da poližem monitor. :) pozdrav

Posted by: hyperblogger at 2008/06/08, 21:21
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu