Sweets -my irresistible temptations...

Trouglovi od malina sa likerom od jaja
2008/06/14,15:27

3451312826_e37b13975a_o by you.

sastojci:

250 g malina, 150 g margarina, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, 3 jaja, 125 g brašna, 25 g gustina, 1 kšč. praška za pecivo /// za krem sa likerom: 6 listova želatina, 1 puding od vanile, 350 ml mleka, 50 g šećera, 250 ml likera od jaja, 200 ml slatke pavlake, 1 vanilin šećer /// za urkašavanje: 200 ml slatke pavlake, 1 kremfix, 1 vanilin šećer, 100 ml likera od jaja, malo žute boje, sveže maline.

pripremanje:

Umutiti masnoću sa šećerom i vanilin šećerom, dodavati jedno po jedno jaje, a zatim umešati i brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo staviti u pleh vel. 25x25 cm, poređati odozgo maline i peći na 180*C, oko 30 minuta. Skuvati puding i u njemu rastopiti omekšali želatin. Kad se ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavalku i liker. Krem naneti preko ohlađene kore. Poravanti i ostaviti da se steže oko 3,5 sata. Zatim kolač rezati na kvadrate 8,5 x 8,5cm pa svaki prerezati na po trougao. Ukrasiti okolo ulupanom slatkom pavlakom sa kremfixom i v. šećerom. Sredinu ispuniti likerom i ukrasiti malinama.

Voćne korpice
2008/06/14,15:00

Fruit Dessert by you.

sastojci za korpice:

80 g marcipana, 50 g šećera u prahu, 25 g brašna, 2 belanca, 2 kaš. mleka, 50 g čokoladne glazure /// krem od vanile: 250 ml mleka, pola šipke vanile, 1 kaš. brašna, 2 jaja, 50 g šećera, 1 kaš. maslaca, 1 čašica Grand Marnier-a /// za voćni sirup: 2 lista želatina, po 100g malina i jagoda, 50 g šećera za želiranje, 3 kaš. višnjevače ili malinovače, /// sveže jagode, maline i breskve za ukrašavanje

pripremanje:

1. Marcipan sitno izrendati i izmutiti sa belancima. Umešati šećer u prahu, brašno i malo mleka. Sve izmešati. Ostaviti testo na hladnom mestu oko 30 minuta.
2. Na papiru za pečenje iscrtati 5-6 krugova vel. 15cm Ø. Unutrašnjost krugova premazati testom do ivica, sl.1 Preneti na pleh.
3. Zagrejati pećnicu na 180˚C. Staviti pleh u pećnicu i peći samo *4 min*. Zatim izvaditi i ostaviti da se hlade *10 min*. Nakon hlađenje ponovo vratiti u pećnicu, i nadalje peći lagano dok ne porumene.
4. Zatim izvaditi, oprezno skinuti papir i poređati ih na npr. čaše okrenute na dole i formirati rukama korpicu. Testo će se brzo stegnuti i formirati, maknuti sa čaše i ostaviti ih da se ohlade. Premazati otopljenom čokoladom, sl.2
5. Za krem zakuvati mleko sa rasečenom vanilom. Odvojeno izmešati jaja sa brašnom, šećerom i maslacem. Mešajući dodavati malo po malo vrućeg mleka. Zatim vratiti u šerpu i mešajući pustiti da masa jednom provri. Zatim ohladiti.
6. Za preliv potopiti želatin, pomešati naseckano voće sa šećerom za želiranje i pustiti da jedenom proključa. Masu propasirati i u vruću masu dodati želatin.
7. Sada korpice puniti kremom, ređati voće i prelivati ohlađenim prelivom, sl.3

     

 

Strawberry Cheesecake
2008/06/08,22:16

Strawberry Cheesecake by you.

sastojci:

180-200 g brašna, malo praška za pecivo, 1 vanilin šećer, 50 g šećera, 75 g mekog maslaca, 1 jaje /// za nadev od sira: 500 g svežeg sira, 200 g otopljenog maslaca, 4 žumanca, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, 1 puding od jagode, 4 belanca, 75 g grubo ribane čokolade /// za prelivanje: 350 g jagoda, 250 g šećera, 1/2 pak džem-fixa 1:1 Dr.Oetker

pripremanje:

1. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Ostaviti ga u hladnjku oko 30 minuta. Zatim njim obložiti dno i obod (vis.5cm) forme vel. 26 cm.    2. Izmešati sir sa šećerom, žumancima i maslacem. Umešati i puding i čvrst sneg od belanaca. Dodati i čokoladu.    3. Ovom masom ispuniti obloženu formu. Kolač peći u donjem delu pećnice na 175*C, oko 1 sat.    4. Od voća, šećera i džemfixa po uputstvu skuvati preliv. Ohladiti i kolač i preliv. Zatim time preliti kolač. 

 

Cappuccino torta
2008/06/08,21:24

sastojci:

3 jaja, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g gustina, 50 g otopljenog, ohlađenog maslaca /// za fil: 2 pak. Cappuccina u prahu, Classic, oko 100 ml tople vode, 750 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera, 100 g šećera u prahu, malo ruma, malo karamel Toppinga /// za dekoraciju: 50 g čokolade, 100 ml likera od jaja, malo kakaa

pripremanje:

 Mutiti jaja oko 1 min. Zatim malo po malo dodavati šećer i vanilin šećer. Sve mutiti još 2 minuta. Onda umešati brašno sa praškom za pecivo i gustin. Sve promešati zajedno sa maslacem. 
Testo staviti da se peče u formu za torte vel. 28cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 25 minuta.
 Razmutiti cappuccino u vodi i ohladiti. Pavlaku čvrsto ulupati sa kremfixom i vanilin šećerom i šećerom.
 Preopolviti biskvit. Donji deo nakapi rumom i posuti karamel Toppingom. Premazati sa pola kreme. Preklopiti gornjom korom i premzati ostatkom kreme. Napraviti udubljene u kremi i ispuniti ih likerom od jaja. 
Od čokolade na papiru izšpricati figure i kada se stegnu poređati ih po torti. Tortu servirati nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.

 

Crveni tart
2008/06/08,21:19

Red Tarté by you.

sastojci:

1 gotova podloga za voćni kolač, /// 3 kaš. džema od jagoda Schwartau extra, 1 bourbon vanilin šećer, 1/2 kg jagoda -očišćenih, prepolovljenih, 150 g trešanja, očišćenih, 1 preliv za torte, crveni, 250 ml vode sa ukusom jagoda-guava, npr. Jana, 3 kašike šećera, malo seckanih pistaća

pripremanje:

# Izmešati marmeladu sa vanilin šećerom i premazati biskvitnu podlogu. Odozgo poređati voće.
# Preliv pripremiti po uputstvu sa pakovanja, malo ga prohladite i nalijte preko voća.
# Tart servirati tek nakon što se dobro ohladi, posut pistaćima.

Marcipan torta sa nugatom
2008/06/08,21:12

Marzipan Haselnuts Cake by you.

sastojci:

125 g omekšalog maslaca ili margarina, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 60 g gustina, 3-4 kapi arome gorkog badema, Dr.Oetker /// za krem od lešnika: 350 ml mleka, 150 g šećera, 1 puding od lešnika, 1 kes. želatina, 5 dl slatke pavlake, 50 g seckanih lešnika, 1/3 bočice arome od lešnika, 200 g nugata /// za oblaganje: 400 g marcipana, 150-200 g šećera u prahu, 2-3 kaš. kakaa, po malo crne i mlečne čokolade

pripremanje:

# Kremasto ulupati margarin, dodati šećer i vanilin šećer. Zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći svako po 1/2 minuta. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i gustinom, sve izmešati i na kraju dodati aromu.
# Testo staviti u pripremljenu formu vel. 26 cm i peći u prethodno zagrejanoj pećnici. Peći na 180*C, oko 30 minuta. Zatim izvaditi, ohladiti i prerezati na 3 kore.
# Umeđuvremenu potopiti želatin po upitstvu. Skuvati puding sa šećerom i mlekom. U vruć puding dodati želatin i mešati dok se ne rastopi. Zatim masu ohladiti povremeno mešajući.
# Pavlaku čvrsto ulupati pa umešati u ohlađeni puding. Dodati i lešnike i aromu.
# Otopiti nugat. Dve kore premazati nugatom.
# Sada jednu staviti na tanjir i uokviriti je obodom forme, premazati sa kremom, preklopiti drugom premazanom korom, ponovo premazati kremom i preklopiti trećom korom.
# Ostatkom kreme premazati obod i površinu torte.
# Marcipan naseckati i izmesiti ga sa šećerom u prahu. Odvojiti tačno pola i izmesiti sa kakaom.
# Beli deo razvaljati u krug vel. oko 26-27cm. A od crnog dela razvaljati dve iste trake vel. po 40x5 cm.
# Beli deo staviti na površinu torte, a crne trake staviti na obod torte.
# Ukrasiti tortu čokoladama i figurama od preostalog marcipana.

Egzotična bomba
2008/06/08,21:05

Exotic Bomb by MrCookie.

sastojci:

3 jaja, 1 žumanac, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 75 g brašna, malo praška za pecivo, 3-4 kaš. marmelade od ananasa ili narandže /// za filovanje: 7 dl mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 50 g kokosovog brašna, 10 lista želatina, 250 ml slatke pavlake, 50 g seckanog kumkvata, 1/2 seckane karambole, ribana korica od 1 limete, sok od 1/2 limete /// za dekoraciju: 5 kašika džema od narandže, malo vode, karambola, fazalis, kumkvati, kand. trešnje...

pripremanje:

1. Mutiti jaja i žumance oko 1 min najvećom brzinom. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa nastavite da mutite još oko 2 minuta. na kraju pažljivo umešati brašno i prašak za pecivo. Staviti da se peče u plehu od rerne na 190*C, oko 8 minuta.
2. Još vruć biskvit urolati i ohladiti, zatim ga odviti nafilovati džemom, pa ponovo urolati. Rezati na ploške.
3. Skuvati puding sa mlekom i šećerom po uputstvu. Potopiti želatin. U vruć puding dodati kokos i želatin, mešati dok se ne rastopi. Čim se masa ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Onda umešati i voće i sok.
4. Ovalnu posudu ( zapremine 2l ), obložiti prozironom folijom. Uz zidove posude poređati ploške rolade. Ispuniti kremom, poravnati odozgo i ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
5. Zagrejati džem sa malo vode i procediti ga. Tortu izvaditi iz posude i premazati je džemom. Poređati kandirane trešnje i ukrasiti navedenim voćem.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu