Sweets -my irresistible temptations...

Mousse au Chocolat torta, sa kruškama
2008/10/21,16:45

sastojci:

za testo: 3 žumanca, 3 kaš. vrele vode, 80 g šećera u prahu, 1 Bourbon vanilin-šećer, 3 belanca, malo soli, po 50 g brašna i gustina, malo praška za pecivo /// za nadev: 1 konz. kompota od krušaka, 1 preliv za torte, 250 ml soka od krušaka, šećer po ukusu, malo limunovog soka /// za 'Mousse': 250 g gorke čokolade, 4 žumanca, 60 g šećera u prahu, 1 čašica ruma, 250 ml slatke pavalke, 4 belanca, 3 kremfixa /// za dekoraciju: 50 g ribane mlečne čokolade, čokoladni dekor ornamenti Schwartau

pripremanje:

1. Penasto ulupati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati čvrst sneg od belanaca i brašno izmešato sa gustinom i praškom za pecivo. Masu staviti u formu vel. 26cm, i peći na 180*C, oko 20 minuta.   2. Narezati kruške. Skuvati preliv za torte sa sokom po uputstvu sa pakovanja. Kruške poređati po biskvitu i preliti želeom. Ostaviti da se hladi.   3. Za to vreme otopiti čokoladu. Žumanca izlupati sa šećerom u prahu i rumom. Dodati čokoladu jako mešajući. Zatim umešati čvrsto ulupanu pavlaku i čvrst sneg od belanaca. Umešati i kremfix.    4. Krem naneti preko krušaka i ostaviti da se dobro stegne oko 4 sata. Posuti čokoladom i ukrasiti.  

Fini kolač od lešnika
2008/10/18,19:11
Hazelnutbread by you.

sastojci:

100 g mlevenih lešnika, 100 g seckanih lešnika, 50 g ribane čokolade /// 200 g maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 1/2 fl. rum-arome, 3 jaja, 150 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo /// 1 pak. glazure od lešnika Schwartau, 50 g krokanta

pripremanje: 

Lešnike fino popeći u tefl. tiganju bez masnoće, zatim ohladiti, pa samleti i naseckati. Masnoću ulupati sa šećerima i aromom. Umešati jedno po jedno jaje. Onda dodati brašno sa praškom za pecivo i izmešati. Umešati lešnike i čokoladu. Testo staviti u formu vel. 25x11 cm i peći na oko 170*C, oko 1 sat. Ohladiti kolač, preliti ga otopljenom glazurom i posuti krokantom.

Tašnice od višanja i marcipana
2008/10/09,21:32
Cherry-Marzipan Bags by you.

za nadev: 1 tegla kompota od višanja (čišćenih), 1 pak. pudinga sa ukusom badema, 4 kaš. vode, 100g marcipana /// za testo: 330g brašna, 1 parašak za pecivo, 75g šećera, 1 vanilin šećer, pola flašice arome od badema, 120g svežeg sira, 7 kašika mleka, 4 kašike ulja /// za premazivanje: 35 g listića badema, 1 pak. glazure od marcipana Dr.Oetker, vode po potrebi

pripremanje:

1. Ocediti višnje. Sok zavreti, a puding razmutiti sa vodom. Dodati puding u sok i sgusnuti ga. Ubaciti višnje. Marcipan naseckati.     2. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati sve ostale sastojke, pa mutiti mikserom sa nastavkom za testa oko 3 minuta, najjačom brzinom.     3. Razvaljati testo vel. 48x36 cm i izrezati 12 kvadrata vel. 12x12 cm. Na svaki kvadrat sa jedne strane, staviti po malo višanja i marcipana i preklopiti drugom stranom, ivice stisnuti.     4. Poređati na pleh i peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, oko 20 minuta. Zatim izvaditi malo prohladiti pa premazati glazurom pripremljenom po uputstvu sa pakovanja.     5. Bademe popeći bez masnoće pa posuti preko glazure.

'Krtica' torta
2008/10/09,20:53

za testo: 4 belanca, 125 g maslaca, 1 vanilin šećer, 4 žumanca, 50 g brašna, 1 prašak za pecivo, 10 g kakaa, 75g mlevenog lešnika, 100 g ribane čokolade /// za nadev: 3,5 banane, 600 ml slatke pavlake, 120 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 1,5 kes. želatin-fixa, 70 g seckane čokolade.

pripremanje:

Čvrsto ulupati belanca. Masnoću penasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Lagano umešati brašno, pr. za pecivo, kakao, lešnike i čokoladu. Dodati i belanca muteći srednjom brzinom. Masu staviti u pleh za pečenje vel. 26 cm. Peći na 190*C, oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti. Do pola je izdubiti, pritom ostavljati slobodnu ivicu oko 1cm. Izdubljeni biskvit izmrviti. Banane prepoloviti po dužini i njima ispuniti udubljenje u biskvitu. Ulupati pavlaku sa šećerom i želatin-fixom i dodati čokoladu. Krem kupolasto naneti preko banana. Zatim sve dobro prekriti mrvicama od biskvita.

Venecijanski prutići
2008/10/09,01:14

sastojci: 200 g marcipana, 100 g šećera u prahu, 2 kaš. ruma, prstohvat šafrana, 200 g nugata, oko 100 g otopljene čokolade.

pripremanje:

Izmesiti marcipan sa šećerom u prahu, šafranom i rumom. Podeliti na dva dela i između dva lista papira za pečenje, tanko razvaljati u vidu pravougaonika i nafilovati omekšalim nugatom. Urolnati oba dela. Ostaviti da se dobro stegne, a zatim rezati na prutiće vel. oko 6 cm. Krajeve umakati u čokoladu.

Keks kolač s kokosom
2008/09/28,23:08

 

za donji deo: 200 ml vode, 125 g maslaca, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 500 mlevenog keksa, 1 kes. vruće čokolade u prahu, npr. Ciobar /// za gornji sloj: 100 ml vode, 125 g maslaca, 100 g šećera, 200 g mleka u prahu, 100g kokosovog brašna, 1 kes. vruće čokolade u prahu, bele -npr. Ciobar

pripremanje:

Zavreti vodu sa maslacem i šećerima, zatim umešati keks i čokoladu. Masom premazati ploču prekrivenu s papirom za pečenje, vel. 25x30cm. Poravnati odozgo. Za belu masu zavreti vodu sa šećerom i maslacem, lagano umešati mleko u prahu pa dodati kokos i Ciobar. Ovu masu premazati preko prve mase. Ostaviti da se hladi najbolje preko noći. Zatim rezati po želji.

Kolač od maka sa kremom od lešnika
2008/09/27,14:47
Poppy-Hazelunt Cake by you.

 

za biskvit: 150 g maslaca, 150 g šećera u prahu, ribana korica limuna, 1 vanilin šećer, 4 jaja, odvojenih, 100 g brašna, 200 g mlevenog maka, malo mleka, 50 g grožđica u rumu (npr. Schwartau) /// za nadev od lešnika: 150 ml mleka, 150 g šećera, 150 g mlevenih lešnika, 70 g mlevenog keksa, Plazme, malo ruma, pola kes. bourbon vanilin šećera, 170 g omekšalog maslaca, 250 g želea od ribizli /// i još: malo lešnika- za ukras, malo čokoladnih dekoracija

pripremanje:

1. Penasto ulupati maslac sa pola šećera u prahu, lim. koricom i vanilin šećerom. Zatim dodavati žumanca.  Belanca čvrsto ulupati sa preostalim šećerom, pa spojiti sa kremom od žumanaca.
2. Onda dodati brašno, mak i malo mleka pa sve izmešati. Testom napuniti pleh, poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 30 minuta. Izvaditi i ohladiti. Po dužini podeliti na dve ploče.
3. Omekšati žele pa njime premazati kore.
4. Za fil, zavreti mleko sa šećerom. Onda dodati lešnik, keks, rum i vanilu. Masu dobro ohladiti. Maslac ulupati pa izmutiti sa masom od lešnika. Obe kore premazati sa po pola kreme.
5. Staviti ih jednu na drugu, sa premazanom stranom na gore. Kolač ostaviti u hladnjaku najmanje oko 3 sata da se dobro stegne, a zatim rezati na kocke ili trouglove. Dekorisati po želji.

Choco Leaves from Schwartau by you.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu