Sweets -my irresistible temptations...

Karo-kolač od maka i ribizli
2008/06/30,15:24
Red Currant - Poppy Cake by you.

sastojci:

5 belanaca, 200 g omekšalog maslaca ili margarina, 150 g šećera, 1 bourbon vanilin šećer, malo ribane korice limuna, 5 žumanaca, 250 g nadeva od maka, 200 g brašna, 1 kes. praška za pecivo, 100 g mlevenog lešnika /// 350 - 400 g crvenih ribizli /// za preliv: 2 kesice preliva za torte, crvenog, 5 kaš. šećera, 400 ml nektara od ribizli ili brusnica, 100 ml vode /// nekoliko grančica ribizli, malo kristal-šećera

pripremanje:

1. Ribizle očistiti, oprati i ostavite ih da se osuše. Od belanaca ulupati čvrst sneg. 
2. Margarin kremasto umutiti pa dodati šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Onda umešati jedo po jedno žumance.
3. Umešati mak. Zatim dodati prosejanu mešavinu brašna i praška za pecivo i sneg od belanaca. Sve lagano izmešati i na kraju umešati i mlevene lešnike.
4. Masu izručiti u pleh od rerne koji ste prekrili papirom, i poravnati. Odozgo poređati ribizle. Peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 30 minuta.
5. Zatim kolač izvaditi iz pećnice i ohladiti, ali ne vaditi iz pleha.
6. Izmešati prah za preliv sa šećerom, zatim naliti nektarom i vodom, promešati pa skuvati po uputstvu. Prohladiti i preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro stegne.
7. Sada kolač izvaditi iz pleha i narezati na romboide. Ukrasiti grančicama ribizli uvaljanim u kristal-šećer.

Trouglovi od malina sa likerom od jaja
2008/06/14,15:27

3451312826_e37b13975a_o by you.

sastojci:

250 g malina, 150 g margarina, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, malo soli, 3 jaja, 125 g brašna, 25 g gustina, 1 kšč. praška za pecivo /// za krem sa likerom: 6 listova želatina, 1 puding od vanile, 350 ml mleka, 50 g šećera, 250 ml likera od jaja, 200 ml slatke pavlake, 1 vanilin šećer /// za urkašavanje: 200 ml slatke pavlake, 1 kremfix, 1 vanilin šećer, 100 ml likera od jaja, malo žute boje, sveže maline.

pripremanje:

Umutiti masnoću sa šećerom i vanilin šećerom, dodavati jedno po jedno jaje, a zatim umešati i brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo staviti u pleh vel. 25x25 cm, poređati odozgo maline i peći na 180*C, oko 30 minuta. Skuvati puding i u njemu rastopiti omekšali želatin. Kad se ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavalku i liker. Krem naneti preko ohlađene kore. Poravanti i ostaviti da se steže oko 3,5 sata. Zatim kolač rezati na kvadrate 8,5 x 8,5cm pa svaki prerezati na po trougao. Ukrasiti okolo ulupanom slatkom pavlakom sa kremfixom i v. šećerom. Sredinu ispuniti likerom i ukrasiti malinama.

Voćne korpice
2008/06/14,15:00

Fruit Dessert by you.

sastojci za korpice:

80 g marcipana, 50 g šećera u prahu, 25 g brašna, 2 belanca, 2 kaš. mleka, 50 g čokoladne glazure /// krem od vanile: 250 ml mleka, pola šipke vanile, 1 kaš. brašna, 2 jaja, 50 g šećera, 1 kaš. maslaca, 1 čašica Grand Marnier-a /// za voćni sirup: 2 lista želatina, po 100g malina i jagoda, 50 g šećera za želiranje, 3 kaš. višnjevače ili malinovače, /// sveže jagode, maline i breskve za ukrašavanje

pripremanje:

1. Marcipan sitno izrendati i izmutiti sa belancima. Umešati šećer u prahu, brašno i malo mleka. Sve izmešati. Ostaviti testo na hladnom mestu oko 30 minuta.
2. Na papiru za pečenje iscrtati 5-6 krugova vel. 15cm Ø. Unutrašnjost krugova premazati testom do ivica, sl.1 Preneti na pleh.
3. Zagrejati pećnicu na 180˚C. Staviti pleh u pećnicu i peći samo *4 min*. Zatim izvaditi i ostaviti da se hlade *10 min*. Nakon hlađenje ponovo vratiti u pećnicu, i nadalje peći lagano dok ne porumene.
4. Zatim izvaditi, oprezno skinuti papir i poređati ih na npr. čaše okrenute na dole i formirati rukama korpicu. Testo će se brzo stegnuti i formirati, maknuti sa čaše i ostaviti ih da se ohlade. Premazati otopljenom čokoladom, sl.2
5. Za krem zakuvati mleko sa rasečenom vanilom. Odvojeno izmešati jaja sa brašnom, šećerom i maslacem. Mešajući dodavati malo po malo vrućeg mleka. Zatim vratiti u šerpu i mešajući pustiti da masa jednom provri. Zatim ohladiti.
6. Za preliv potopiti želatin, pomešati naseckano voće sa šećerom za želiranje i pustiti da jedenom proključa. Masu propasirati i u vruću masu dodati želatin.
7. Sada korpice puniti kremom, ređati voće i prelivati ohlađenim prelivom, sl.3

     

 

Strawberry Cheesecake
2008/06/08,22:16

Strawberry Cheesecake by you.

sastojci:

180-200 g brašna, malo praška za pecivo, 1 vanilin šećer, 50 g šećera, 75 g mekog maslaca, 1 jaje /// za nadev od sira: 500 g svežeg sira, 200 g otopljenog maslaca, 4 žumanca, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, 1 puding od jagode, 4 belanca, 75 g grubo ribane čokolade /// za prelivanje: 350 g jagoda, 250 g šećera, 1/2 pak džem-fixa 1:1 Dr.Oetker

pripremanje:

1. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Ostaviti ga u hladnjku oko 30 minuta. Zatim njim obložiti dno i obod (vis.5cm) forme vel. 26 cm.    2. Izmešati sir sa šećerom, žumancima i maslacem. Umešati i puding i čvrst sneg od belanaca. Dodati i čokoladu.    3. Ovom masom ispuniti obloženu formu. Kolač peći u donjem delu pećnice na 175*C, oko 1 sat.    4. Od voća, šećera i džemfixa po uputstvu skuvati preliv. Ohladiti i kolač i preliv. Zatim time preliti kolač. 

 

Crveni tart
2008/06/08,21:19

Red Tarté by you.

sastojci:

1 gotova podloga za voćni kolač, /// 3 kaš. džema od jagoda Schwartau extra, 1 bourbon vanilin šećer, 1/2 kg jagoda -očišćenih, prepolovljenih, 150 g trešanja, očišćenih, 1 preliv za torte, crveni, 250 ml vode sa ukusom jagoda-guava, npr. Jana, 3 kašike šećera, malo seckanih pistaća

pripremanje:

# Izmešati marmeladu sa vanilin šećerom i premazati biskvitnu podlogu. Odozgo poređati voće.
# Preliv pripremiti po uputstvu sa pakovanja, malo ga prohladite i nalijte preko voća.
# Tart servirati tek nakon što se dobro ohladi, posut pistaćima.

Kolač od sira sa višnjama
2008/05/12,22:43

Cherry Cheesecake by you.

za testo:

220 g brašna, 75 g sitnog šećera, 1,5 kašičica praška za pecivo, 100 g maslaca, 1 jaje, ribana korica limuna

za nadev:

1 tegla višanja, 1/2 kg svežeg sira, 150 ml slatke pavlake, 170 g šećera, 1 vanilin šećer, korica 1 limuna, 4 jaja, 1 puding od vanile     -i još: 70 g mlevenog, neguljenog badema, 1 kašika šećera, malo cimeta.

pripremanje:

1. Umesite od navedenih sastojaka glatko testo. Ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
2. Umeđuvremenu napraviti nadev. Izmutiti žicom sir sa pavlakom, šećerom, jajima, pudingom i aromama.
3. 2/3  testa razvaljati na dno forme vel. 26cm, od ostatka formirati obod visine oko 4 cm. Izmešati bademe sa šećerom i začinima, time posuti podlogu blago pritisnuti "slika1"              4. Preko pažljivo naneti pola fila, poređati deo višanja, premazati ostatkom fila, a ostale višnje lagano utisnuti u fil "slika2"                                                                                         5. Peći na donjoj trećini pećnice na oko 180 st., oko 45-50 minuta. Gotov kolač ostaviti 10 min u isključenoj pećnici, zatim ga izvaditi i posuti šećerom u prahu.

1.   2.

 

«Prethodni   1 2 3
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu