Sweets -my irresistible temptations...

« 'Krtica' torta | Main | Fini kolač od lešnika »

Tašnice od višanja i marcipana
2008/10/09,21:32
Cherry-Marzipan Bags by you.

za nadev: 1 tegla kompota od višanja (čišćenih), 1 pak. pudinga sa ukusom badema, 4 kaš. vode, 100g marcipana /// za testo: 330g brašna, 1 parašak za pecivo, 75g šećera, 1 vanilin šećer, pola flašice arome od badema, 120g svežeg sira, 7 kašika mleka, 4 kašike ulja /// za premazivanje: 35 g listića badema, 1 pak. glazure od marcipana Dr.Oetker, vode po potrebi

pripremanje:

1. Ocediti višnje. Sok zavreti, a puding razmutiti sa vodom. Dodati puding u sok i sgusnuti ga. Ubaciti višnje. Marcipan naseckati.     2. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati sve ostale sastojke, pa mutiti mikserom sa nastavkom za testa oko 3 minuta, najjačom brzinom.     3. Razvaljati testo vel. 48x36 cm i izrezati 12 kvadrata vel. 12x12 cm. Na svaki kvadrat sa jedne strane, staviti po malo višanja i marcipana i preklopiti drugom stranom, ivice stisnuti.     4. Poređati na pleh i peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, oko 20 minuta. Zatim izvaditi malo prohladiti pa premazati glazurom pripremljenom po uputstvu sa pakovanja.     5. Bademe popeći bez masnoće pa posuti preko glazure.

Komentari

Comment Icon

'oces ti da ja crknem pored monitora???? :))))) aaajmeeee.... sve sto vidim ovde je prelepo, u ukus tek ne sumnjam.... aj pravi neki party pa nas zovi na svoje djakonije... :)))))

Posted by: nastasja at 2008/10/09, 22:32
Comment Icon

I ja ovde balavim,a treba da izadjem napolje...napokon.Pozovi nas na marcipan visnja,sta god zurku,da ne bismo blejali ovde ko hipnotisani:)

Posted by: tijanas at 2008/10/09, 22:34
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu