« 'Mandella' torta | Main | Keks kolač s kokosom »
za biskvit: 150 g maslaca, 150 g šećera u prahu, ribana korica limuna, 1 vanilin šećer, 4 jaja, odvojenih, 100 g brašna, 200 g mlevenog maka, malo mleka, 50 g grožđica u rumu (npr. Schwartau) /// za nadev od lešnika: 150 ml mleka, 150 g šećera, 150 g mlevenih lešnika, 70 g mlevenog keksa, Plazme, malo ruma, pola kes. bourbon vanilin šećera, 170 g omekšalog maslaca, 250 g želea od ribizli /// i još: malo lešnika- za ukras, malo čokoladnih dekoracija
pripremanje:
1. Penasto ulupati maslac sa pola šećera u prahu, lim. koricom i vanilin šećerom. Zatim dodavati žumanca. Belanca čvrsto ulupati sa preostalim šećerom, pa spojiti sa kremom od žumanaca.
2. Onda dodati brašno, mak i malo mleka pa sve izmešati. Testom napuniti pleh, poravnati i peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 30 minuta. Izvaditi i ohladiti. Po dužini podeliti na dve ploče.
3. Omekšati žele pa njime premazati kore.
4. Za fil, zavreti mleko sa šećerom. Onda dodati lešnik, keks, rum i vanilu. Masu dobro ohladiti. Maslac ulupati pa izmutiti sa masom od lešnika. Obe kore premazati sa po pola kreme.
5. Staviti ih jednu na drugu, sa premazanom stranom na gore. Kolač ostaviti u hladnjaku najmanje oko 3 sata da se dobro stegne, a zatim rezati na kocke ili trouglove. Dekorisati po želji.
božanstveno izgleda...pravi si majstor :) pozdrav od monchi ;)
aaaaaaaaaaa
ludilo kakvih kolaca imas ovdeeeeeeeeee!!!!!!!!!! pozz
Postacu debela,gotovo je,fuck:)
Ludacki dobro izgleda... I u onaj prethodni sa makom sam se zaljubila. Svaka cast, momak!
Gde kupujes cokoladne ukrase?
Pozdravi!
vesna m
I just like the valuable information you provide to your articles. I'll bookmark your blog and test once more right here regularly. I'm somewhat certain I will be informed lots of new stuff proper right here! Good luck for the next!
« | Septembar 2008 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |