Sweets -my irresistible temptations...

« Strawberry Cheesecake | Main | Trouglovi od malina sa likerom od jaja »

Voćne korpice
2008/06/14,15:00

Fruit Dessert by you.

sastojci za korpice:

80 g marcipana, 50 g šećera u prahu, 25 g brašna, 2 belanca, 2 kaš. mleka, 50 g čokoladne glazure /// krem od vanile: 250 ml mleka, pola šipke vanile, 1 kaš. brašna, 2 jaja, 50 g šećera, 1 kaš. maslaca, 1 čašica Grand Marnier-a /// za voćni sirup: 2 lista želatina, po 100g malina i jagoda, 50 g šećera za želiranje, 3 kaš. višnjevače ili malinovače, /// sveže jagode, maline i breskve za ukrašavanje

pripremanje:

1. Marcipan sitno izrendati i izmutiti sa belancima. Umešati šećer u prahu, brašno i malo mleka. Sve izmešati. Ostaviti testo na hladnom mestu oko 30 minuta.
2. Na papiru za pečenje iscrtati 5-6 krugova vel. 15cm Ø. Unutrašnjost krugova premazati testom do ivica, sl.1 Preneti na pleh.
3. Zagrejati pećnicu na 180˚C. Staviti pleh u pećnicu i peći samo *4 min*. Zatim izvaditi i ostaviti da se hlade *10 min*. Nakon hlađenje ponovo vratiti u pećnicu, i nadalje peći lagano dok ne porumene.
4. Zatim izvaditi, oprezno skinuti papir i poređati ih na npr. čaše okrenute na dole i formirati rukama korpicu. Testo će se brzo stegnuti i formirati, maknuti sa čaše i ostaviti ih da se ohlade. Premazati otopljenom čokoladom, sl.2
5. Za krem zakuvati mleko sa rasečenom vanilom. Odvojeno izmešati jaja sa brašnom, šećerom i maslacem. Mešajući dodavati malo po malo vrućeg mleka. Zatim vratiti u šerpu i mešajući pustiti da masa jednom provri. Zatim ohladiti.
6. Za preliv potopiti želatin, pomešati naseckano voće sa šećerom za želiranje i pustiti da jedenom proključa. Masu propasirati i u vruću masu dodati želatin.
7. Sada korpice puniti kremom, ređati voće i prelivati ohlađenim prelivom, sl.3

     

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu