« Keks kolač s kokosom | Main | 'Krtica' torta »
sastojci: 200 g marcipana, 100 g šećera u prahu, 2 kaš. ruma, prstohvat šafrana, 200 g nugata, oko 100 g otopljene čokolade.
pripremanje:
Izmesiti marcipan sa šećerom u prahu, šafranom i rumom. Podeliti na dva dela i između dva lista papira za pečenje, tanko razvaljati u vidu pravougaonika i nafilovati omekšalim nugatom. Urolnati oba dela. Ostaviti da se dobro stegne, a zatim rezati na prutiće vel. oko 6 cm. Krajeve umakati u čokoladu.
iako nisam veliki ljubitelj marcipana, ovi prutići mi izgledaju sjajno :)
Venecija je divan grad,a kakvi su im tek kafa i kolaci...Obozavam marcipan
« | Oktobar 2008 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |