Sweets -my irresistible temptations...

« MARCIPAN masa -homemade | Main | Kolač od sira sa višnjama »

Chocolat Pavot
2008/05/12,22:16

Chocolat Pavot -homemade by you.

za oko 15 komada:

100 g gorke čokolade za kuvanje, oko 15 papirnatih korpica (vel. oko Ø 3cm)

za fil:

60 g maslaca, 50 g bele čokolade, 3 kašike mleka u prahu, 3-4 kašike finog šećera u prahu, 3-4 kašike penušavog belog vina, 1 kašičica maka u zrnu *i još: oko 60 g extra mlečne čokolade

pripremanje:

1. Čokoladu otopiti nad vodenom parom. Korpice premazati iznutra čokoladom i ostavite ih da se stegnu. Zatim odstranite papir, kako biste dobili korpicu.
2. Za fil ulupati omekšali maslac sa otopljenom, ohlađenom belom čokoladom, šećerom i mlekom u prahu. Na kraju umešati penušavo vino i mak.
3. Fil stavite u špric u njime puniti korpice slika1.Poravnati i ostaviti ih da se dobro stegnu u hladnjaku.
4. Od otopljene mlečne čokolade, uz pomoć kalupa ili ručno, napraviti dekorativne pločice za odozgo. Praline okrenuti naopako i uz pomoć malo krem ili preostale čokolade nalepiti pločice slika2 od mlečne čokolade. Držati na hladnom

1.  2.

Komentari

Comment Icon

Ovime si me definitivno osvojia!! Pravim ih za diplomu :)

Posted by: Maja at 2008/05/16, 16:31
Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu