Sweets -my irresistible temptations...

Mousse od bele čokolade s vanilom
2009/04/17,22:53

White Chocolate-Vanilla Mousse by you.

za mousse: 250 ml slatke pavlake, 200 g bele čokolade, 1/2 šipke vanile /// i još: 3 kašičice seckanih pistaća, čokoladni ornamenti, 3 kaš. želea od malina (ribizli, brusnica, jagoda...), 3 kaš. meda

 Raseći vanilu po dužini i staviti je u pavlaku, masu zagrejati, ali voditi računa da ne provri. Izvaditi vanilu.
 Skloniti sa vatre dodati naseckanu belu čokoladu. Mešati sve dok se skroz ne otpoi. Kada masa postane glatka pokriti je folijom i ostaviti da se dobro ohladi. Dok se hladi neko vreme držati i u zamrzivaču.
 Za preliv nad vodemom parom razmutiti voćni žele, umešati med.
 Ohlađenu masu od čokolade ulupati mikserom dok se ne dobije fina penasta krema.
 Krem vaditi uz pomoć dve kašike i formirati 'knedle' i ređati ih na tanjir za serviranje. Pre serviranja posuti pistaćima, i dekorisati čokoladnim ornamentima i prelivom.

 

Choco Ornaments from Schwartau by you.
Spekulaas Krem-puding
2008/09/17,19:40

sastojci za 4 dezertne čaše:

500 ml mleka, 5 kašika šećera, 3 kašike braon šećera, 1 kes. pudinga od karamele sa komadićima keksa Dr.Oetker, 350 ml biljne pavlake za šlag Meggle, oko 100 ml ruma, 1 pak. Spekulaas keksa sa cimetom Bambi, čokoladni ornamenti Schwartau (za dekoraciju) 

pripremanje:

Skuvati puding po uputstvu sa pakovanja. Prekriti ga folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Pavlaku ulupati i izmešati sa pudingom. Dno dezertnih čaša prekriti slomljenim keksima i dobro ih posuti rumom. Odozgo rasporediti kremu. Posuti mrvljenim keksom i karamel-prelivom. Ukrasiti čokoladnim dekoracijama.

Čoko dezert 'Hipi dolina'
2008/06/08,18:22

Chocolate Flower by MrCookie.

sastojci:

40 g gorke čokolade, 100 g bele čokolade /// za fil: 400 ml mleka, 100 ml slatke pavlake, malo ruma, 1 pak. Galetta pudinga bez kuvanja od čokolade, čokoladni ukrasi od bele čokolade, malo kakaa /// i još: šablon u vidu cveta, 3 isečena kruga od kese, Ø16cm, 3 čaše

pripremanje:

1. Rastopite čokolade odvojeno. Crnu staviti u mali špric sa tankim otvorom. Na krugovima od kese razmazati belu čokoladu. Uz pomoć šprica iscrtati mrežaste šare crnom čokoladom.
2. Čaše (npr. od Linolade ili Nutelle), okrenuti naopako. Pažljivo preko njih staviti iscrtane krugove. ostaviti ih da se skroz osuše. Najbolje preko noći.
3. Po uputstvu sa pakovanja pripremiti krem. Ali u ovom slučaju sa melkom, pavlakom i rumom,.
4. Dekorisati tanjir za serviranje kakaom i šablonima u vidu cveta. Korpice skinuti sa čaša i pažljivo ukloniti kesu, napuniti ih kremom i staviti na tanjir. Ukrasiti po želji i servirati hladno!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu