Sweets -my irresistible temptations...

Čokoladni muffinsi sa pinjolima
2009/05/18,18:11

 

P1030007 by you.

za testo: 180 g maslaca, 150 g šećera, 1 bourbon vanilin-šećer, 3 jaja, 230 g brašna, 10 g kakaa, 50 g čokolade u prahu, 1 prašak za pecivo, 5 kašika mleka, 70 g mlevenih pinjola /// 100 g čokoladne glazure, pinjoli

Penasto ulupati masnoću sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jedno po jedno jaje. Mutiti svako po 1/2 min. Umešati prosejanu mešavinu brašna i praška za pecivo, na kraju dodati čokoladu u pinjole, i mleko pa sve zajedno umešati. Staviti da se peče u pleh za muffinse sa papirnim korpicama. Peći oko 30 minuta na 170*C. Prohladiti pa preliti glazurom i posuti pinjolima.

'Tea-time' Cookies
2008/06/08,20:57

Tea-Time Cookies by you.

sastojci:

400 g brašna, pola kšč. praška za pecivo, 80 g šećera, 1 vanilin šćer, 1 jaje, 150 g hladnog maslaca /// za oblaganje: 1-2 žumanca, malo mleka, po 150 g kandiranih trešanja, crvenih i zelenih, 100 g prepolovljenog, oljuštenog badema npr. Schwartau, po malo šećera u prahu i preostalih belanaca

pripremanje:

1. Prosejati brašno sa praškom za pecivo u posudu. Dodati šećer, vanilin šećer, jaja i naseckani maslac.
2. Rukama ili el. mešalicom sve izmesiti u glatko testo.
3. Zatim testo razvaljati na 3 mm debljine i modlom talasastih ivica, vaditi krugove vel. oko 5cm. Ređati ih na pleh.
4. Izmešati žumanca sa malo mleka i premazati kekse.
5. Crvene kand. trešnje prepoloviti, a zelene tanko narezati. Zatim na kolačiće poređati bademe i kandirane trešnje u vidu 'pečurki'.
6. Sve peći u zagrejanoj pećnici na 175-200*C, oko 10-12 minuta.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu