Sweets -my irresistible temptations...

Cappuccino torta
2008/06/08,21:24

sastojci:

3 jaja, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g gustina, 50 g otopljenog, ohlađenog maslaca /// za fil: 2 pak. Cappuccina u prahu, Classic, oko 100 ml tople vode, 750 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera, 100 g šećera u prahu, malo ruma, malo karamel Toppinga /// za dekoraciju: 50 g čokolade, 100 ml likera od jaja, malo kakaa

pripremanje:

 Mutiti jaja oko 1 min. Zatim malo po malo dodavati šećer i vanilin šećer. Sve mutiti još 2 minuta. Onda umešati brašno sa praškom za pecivo i gustin. Sve promešati zajedno sa maslacem. 
Testo staviti da se peče u formu za torte vel. 28cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 25 minuta.
 Razmutiti cappuccino u vodi i ohladiti. Pavlaku čvrsto ulupati sa kremfixom i vanilin šećerom i šećerom.
 Preopolviti biskvit. Donji deo nakapi rumom i posuti karamel Toppingom. Premazati sa pola kreme. Preklopiti gornjom korom i premzati ostatkom kreme. Napraviti udubljene u kremi i ispuniti ih likerom od jaja. 
Od čokolade na papiru izšpricati figure i kada se stegnu poređati ih po torti. Tortu servirati nakon što se dobro ohladi u hladnjaku.

 

Crveni tart
2008/06/08,21:19

Red Tarté by you.

sastojci:

1 gotova podloga za voćni kolač, /// 3 kaš. džema od jagoda Schwartau extra, 1 bourbon vanilin šećer, 1/2 kg jagoda -očišćenih, prepolovljenih, 150 g trešanja, očišćenih, 1 preliv za torte, crveni, 250 ml vode sa ukusom jagoda-guava, npr. Jana, 3 kašike šećera, malo seckanih pistaća

pripremanje:

# Izmešati marmeladu sa vanilin šećerom i premazati biskvitnu podlogu. Odozgo poređati voće.
# Preliv pripremiti po uputstvu sa pakovanja, malo ga prohladite i nalijte preko voća.
# Tart servirati tek nakon što se dobro ohladi, posut pistaćima.

Marcipan torta sa nugatom
2008/06/08,21:12

Marzipan Haselnuts Cake by you.

sastojci:

125 g omekšalog maslaca ili margarina, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 60 g gustina, 3-4 kapi arome gorkog badema, Dr.Oetker /// za krem od lešnika: 350 ml mleka, 150 g šećera, 1 puding od lešnika, 1 kes. želatina, 5 dl slatke pavlake, 50 g seckanih lešnika, 1/3 bočice arome od lešnika, 200 g nugata /// za oblaganje: 400 g marcipana, 150-200 g šećera u prahu, 2-3 kaš. kakaa, po malo crne i mlečne čokolade

pripremanje:

# Kremasto ulupati margarin, dodati šećer i vanilin šećer. Zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći svako po 1/2 minuta. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i gustinom, sve izmešati i na kraju dodati aromu.
# Testo staviti u pripremljenu formu vel. 26 cm i peći u prethodno zagrejanoj pećnici. Peći na 180*C, oko 30 minuta. Zatim izvaditi, ohladiti i prerezati na 3 kore.
# Umeđuvremenu potopiti želatin po upitstvu. Skuvati puding sa šećerom i mlekom. U vruć puding dodati želatin i mešati dok se ne rastopi. Zatim masu ohladiti povremeno mešajući.
# Pavlaku čvrsto ulupati pa umešati u ohlađeni puding. Dodati i lešnike i aromu.
# Otopiti nugat. Dve kore premazati nugatom.
# Sada jednu staviti na tanjir i uokviriti je obodom forme, premazati sa kremom, preklopiti drugom premazanom korom, ponovo premazati kremom i preklopiti trećom korom.
# Ostatkom kreme premazati obod i površinu torte.
# Marcipan naseckati i izmesiti ga sa šećerom u prahu. Odvojiti tačno pola i izmesiti sa kakaom.
# Beli deo razvaljati u krug vel. oko 26-27cm. A od crnog dela razvaljati dve iste trake vel. po 40x5 cm.
# Beli deo staviti na površinu torte, a crne trake staviti na obod torte.
# Ukrasiti tortu čokoladama i figurama od preostalog marcipana.

Egzotična bomba
2008/06/08,21:05

Exotic Bomb by MrCookie.

sastojci:

3 jaja, 1 žumanac, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 75 g brašna, malo praška za pecivo, 3-4 kaš. marmelade od ananasa ili narandže /// za filovanje: 7 dl mleka, 2 pudinga od vanile, 150 g šećera, 50 g kokosovog brašna, 10 lista želatina, 250 ml slatke pavlake, 50 g seckanog kumkvata, 1/2 seckane karambole, ribana korica od 1 limete, sok od 1/2 limete /// za dekoraciju: 5 kašika džema od narandže, malo vode, karambola, fazalis, kumkvati, kand. trešnje...

pripremanje:

1. Mutiti jaja i žumance oko 1 min najvećom brzinom. Zatim postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, pa nastavite da mutite još oko 2 minuta. na kraju pažljivo umešati brašno i prašak za pecivo. Staviti da se peče u plehu od rerne na 190*C, oko 8 minuta.
2. Još vruć biskvit urolati i ohladiti, zatim ga odviti nafilovati džemom, pa ponovo urolati. Rezati na ploške.
3. Skuvati puding sa mlekom i šećerom po uputstvu. Potopiti želatin. U vruć puding dodati kokos i želatin, mešati dok se ne rastopi. Čim se masa ohladi dodati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Onda umešati i voće i sok.
4. Ovalnu posudu ( zapremine 2l ), obložiti prozironom folijom. Uz zidove posude poređati ploške rolade. Ispuniti kremom, poravnati odozgo i ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
5. Zagrejati džem sa malo vode i procediti ga. Tortu izvaditi iz posude i premazati je džemom. Poređati kandirane trešnje i ukrasiti navedenim voćem.

'Tea-time' Cookies
2008/06/08,20:57

Tea-Time Cookies by you.

sastojci:

400 g brašna, pola kšč. praška za pecivo, 80 g šećera, 1 vanilin šćer, 1 jaje, 150 g hladnog maslaca /// za oblaganje: 1-2 žumanca, malo mleka, po 150 g kandiranih trešanja, crvenih i zelenih, 100 g prepolovljenog, oljuštenog badema npr. Schwartau, po malo šećera u prahu i preostalih belanaca

pripremanje:

1. Prosejati brašno sa praškom za pecivo u posudu. Dodati šećer, vanilin šećer, jaja i naseckani maslac.
2. Rukama ili el. mešalicom sve izmesiti u glatko testo.
3. Zatim testo razvaljati na 3 mm debljine i modlom talasastih ivica, vaditi krugove vel. oko 5cm. Ređati ih na pleh.
4. Izmešati žumanca sa malo mleka i premazati kekse.
5. Crvene kand. trešnje prepoloviti, a zelene tanko narezati. Zatim na kolačiće poređati bademe i kandirane trešnje u vidu 'pečurki'.
6. Sve peći u zagrejanoj pećnici na 175-200*C, oko 10-12 minuta.

Uskršnja torta sa čokoladnim jajima
2008/06/08,20:24

Easter-Eggs Cake by you.

sastojci:

150 g brašna, malo praška za pecivo, 70 g šećera, 1 vanilin šećer, 80 g mekanog maslaca, 1 kašika hladne vode /// za biskvitno testo: 4 jaja, 170 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1 kčš. praška za pecivo, 25 g gustina, 15 g kakaa, 25 g ribane čokolade /// za filovanje: 3 kaš. džema od narandže, 3 kaš. soka od narandže, 340 g kompota od ananasa, 100 ml soka od ananasa, 250 ml mleka, 1,5 kesica pudinga od vanile, i još: 1 želatin, 750 ml slatke pavlake, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 50 g ribane gorke čokolade /// za čokoladna jaja: oko 70 ml likera od jaja, 130 g mlečne čokolade, oko 30 g bele čokolade, malo seckanih pistaća

pripremanje:

1. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Po potrebi ga ostaviti da malo odstoji na hladnom mestu. 1/3 testa razvaljati i modlicama vaditi oko 16 Uskršnjih motiva. Ostatak testa razvaljati i staviti na dno okrugle forme vel. 26cm, izbosti ga na par mesta viljuškom. .Peći na oko 190*C, podlogu 12 min, a figurice oko 6 minuta.
2. Za biskvit mutiti jaja oko 1 min zatim dodavati muteći malo po malo šećer i vanilin šećer, i onda mutiti još 2 minuta. Dodati izmešane brašnaste sastojke, pažljivo izmešati i umešati čokoladu. Peći u formi vel. 26cm, na 180*C, oko 25 minuta.
# Biskvit ohladiti, i izdubiti ga ka na .Skuvati puding sa sokom i mlekom i 5 kaš. šećera. Dodati naseckani i oceđeni ananas. 
3. Podlogu posuti sokom od narandže i premazati džemom, .Odozgo staviti izdubljeni biskvit, i premazati ga iznutra filom od ananasa.
4. Potopiti želatin, pavlaku čvrsto ulupati sa šećerima. Zagrejati malo soka od ananasa i u njemu rastopiti želatin. Pre nego da dodate želatin u pavlaku izmešajte ga prvo sa 3 kaš. pavalke, pa onda sve zajedno umešati u preostalu pavlaku. Dodati ribanu čokoladu. 
5. 3/4 kreme naneti preko fila od ananasa i poravnati. Ostatkom kreme premazati obod torte. Ostaviti tortu da se hladi oko 2 sata.
6. Ostatke izdubljenog biskvita izmrviti i izmesiti sa likerom od jaja, .Od ove mase oblikovati jaja. Prelivati ih otopljenom mlečnom čokoladom, a kada se stegne poprskati ih belom čokoladom.
7. Figurice od prhkog testa po želji ukrasiti i poređati ih uz obod torte, jaja poređati odozgo. Po želji posuti seckanim pistaćima.

Easter-Eggs Cake by you.

Prolećna torta
2008/06/08,20:11

Spring Cake by you.

sastojci:

100 g gorke čokolade, 60 g otopljenog maslaca, 4 jaja, odvojenih, 3 kaš. vrele vode, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo /// za filovanje: 60 g gorke čokolade, 3 čaše (po 200 ml) slatke pavlake, 3 kaš. šećera u prahu, 100 ml likera od jaja, 1 Bourbon vanilin šećer, 1 kremfix /// za dekoraciju: oko 250 g marcipana, 70 g šećera u prahu, 2 kaš. limunovog soka, malo seckanih pistaća, malo zelene boje

pripremanje:

1. Čokoladu otopiti. Žumanca penasto umutiti sa vrelom vodom, šećerom i vanilin šećerom. Umešati čokoladu.
2. Belanca čvrsto umutiti sa malo soli, pa dodati u masu od žumanaca. Brašno izmešati sa praškom za pecivo i prosejati preko belanaca. Zatim dodati i otopljeni maslac i sve zajedno lagano sjediniti.
3. Masu staviti u okruglu formu vel. 26cm i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 20-25 minuta. Kratko prohladiti u formi, pa biskvit izvaditi, ukoniti papir i pustiti da se dobro ohladi, najmanje 2 sata. Zatim biskvit jednom vodoravno preseći.
4. Otopiti čokoladu za fil (odvojiti 1 kašičicu za dekoraciju). 2 čaše slatke pavlake ulupati sa šećerom u prahu, pa umešati čokoladu. Donju koru premazati kremom od čokolade, pa kašikom utisnuti 2 kruga, a njih ispuniti likerom od jaja . Preklopiti gornjom korom i lagano pritisnuti. 
5. Presotalu slatku pavlaku čvrsto ulupati sa kremfixom i vanilin šećerom. Ovom kremom premazati tortu odozgo i sa strane.
6. Marcipan razvaljati u krug vel. oko 32 cm. Njime obložiti tortu i pažljivo utisnuti sa strane, a ostatke odseći . Ostatke izmesiti i obojiti ih zelenom bojom.
7. Za dekoraciju napraviti gustu masu od šećera u prahu i vode, staviti masu u fišek sa tankim otvorom, isto uraditi i sa preostalom čokoladom.
8. Čokoladom iscrtati drvo, a belom masom iscrtati tufne po drvetu i sa strane. Okolo posuti pistaćima. Obojeni marcipan razvaljati i modlom vaditi leptire, poređati ih po obodu torte.

     

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu