Sweets -my irresistible temptations...

Šarena punč-torta
2008/05/12,14:04

Spottily Cake by you.

Sastojci za 12 osoba:

za biskvit:

3x po 3 jaja, 3x po 3 kaš. šećera, 3x po 3 kaš. brašna, 3x po 1 kšč. parška za pecivo

tome dodati:

*za žuti biskvit:* 1 puding od vanile, 1 Bourbon vanilin šećer

*za crveni biskvit:* 1 puding od maline, 1/2 bočice extrakta od maline

*za braon biskvit* 1 puding od čokolade, 2 kaš. kakaa, 1 vanilin šećer

za filovanje i sirup:

300 g marmelade od kajsija, 600 g šećera, 350 ml vode, sok i korica od po 2 limuna i narandže, 250 ml ruma

za glazuru i dekoraciju:

100 g čokolade, 60 ml vode, 60 g šećera, malo šarenih Dekor mrvica npr. Dr.Oetker

 

Pripremanje:

1. Penasto umutiti jaja (oko 2 min), dodati šećer i mutiti još 2 minuta. Zatim umešati brašno i prašak za pecivo.
2. Onda u zavisnosti od boje, dodavti u žuti biskvit puding od vanile i bourbon vanilin šećer, u braon kakao, puding od čokolade i vanilin šećer i u crveni puding od maline i ekstrakt.
3. Kore peći posebno jednu za drugom, na oko 180*C, oko 13 minuta. Peći u plehu vel. 26cm.
4. Kore ohladiti , pa ih zatim izrezati kao na slikama . Srednji krug je oko 18 cm, a najmanji oko 7,5 cm.

1    2   3


5. Za sirup pomešati sve sastojke sem ruma i pustiti da provriju. Zatim procediti i ohladiti, pa umešati rum. Treba da bude oko 1,5 l sirupa.
6. Na tanjir za torte staviti prvu koru šarenih krugova i uokviriti obodom forme, pa naliti sa oko 500 ml sirupa, premaztai sa pola marmelade, zatim staviti drugu koru šarenih krugova, vodeći računa da onaj krug ispod ne bude iste boje, pa uraditi isto.
7. I na karaju staviti treću koru šarenih krugova, takođe voditi računa o boji, pa naliti ostatkom sirupa. Tortu ostaviti da miruje preko noći u frižideru.
8. Sutradan, napraviti glazuru: pomešati navedene sastojke i otopiti. Ohladiti i naliti preko torte. Za ukras posuti šarenim mrvicama.

«Prethodni   1 2
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu