Sweets -my irresistible temptations...

Čokoladni muffinsi sa pinjolima
2009/05/18,18:11

 

P1030007 by you.

za testo: 180 g maslaca, 150 g šećera, 1 bourbon vanilin-šećer, 3 jaja, 230 g brašna, 10 g kakaa, 50 g čokolade u prahu, 1 prašak za pecivo, 5 kašika mleka, 70 g mlevenih pinjola /// 100 g čokoladne glazure, pinjoli

Penasto ulupati masnoću sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati jedno po jedno jaje. Mutiti svako po 1/2 min. Umešati prosejanu mešavinu brašna i praška za pecivo, na kraju dodati čokoladu u pinjole, i mleko pa sve zajedno umešati. Staviti da se peče u pleh za muffinse sa papirnim korpicama. Peći oko 30 minuta na 170*C. Prohladiti pa preliti glazurom i posuti pinjolima.

Sočni kolač od limete i kokosa
2009/05/18,17:44
Coconut-Lime Cake by you.

za testo: 250 g brašna, 2 ravne kašičice praška za pecivo, 170 g šećera, ribana korica 1 limete, 3 jaja, 150 g otopljenog, ohlađenog maslaca, 150 g jogurta, 100 g kokosovog brašna /// za sirup: 100 ml soka od limete (sveže ceđenog), 170 g šećera, 50 ml vode

 U posudu staviti brašno sa praškom za pecivo, dodati redom sve sastojke osim kokosa. Sve mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena i glatka masa.
 Zatim umešati kokos, i testo izručiti u podmazanu formu za kuglof vel. 22cm. Peći u zagrejanoj pećnici na 180*C, oko 45 minuta.
 Za sirup pomešati šećer, sok i vodu i mešajući zagrevati dok se šećer ne rastopi. Zatim pustiti da vrije 2 min.
 Kolač izvaditi i nakon 10 min malo protresti formu da se kolač odvoji od nje. Zatim ga izbosti na par mesta i naliti još vrućim sirupom. Ostaviti da se skroz ohladi pa onda izvaditi iz forme.

Mali kolač od sira
2009/04/25,20:52

kk3 by you.

za testo, za obod: 120 g brašna, 30 g sitnog šećera, 75 g maslaca, malo soli /// 150 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 2 jaja, 1/2 kg svežeg sira -manje masnog, 30 g griza, 1 fl. limun-arome, 50 g grožđia natopljenih u rumu /// i još: vanilin šećer u prahu, za posipanje

 Od navedenih sastojaka umesiti fino testo. Izvaljati ga u traku i njime obložiti ivice forme vel. 22 cm, i izvuži u visinu oko 3 cm. Dno forme podmazati i posuti prezlama.
 Izmutiti maslac sa šećerom i žumancima, pa dodati sir, griz i aromu. Belanca čvrsto ulupati sa malo šećera i umešati ih u masu od sira. Na kraju dodati i aromu.
 Nadev izručiti u formu. Peći u zagrejanoj pećnici na 175*C, oko 65 minuta. Gotov kolač ostaviti da stoji u formi još 10 min, zatim ga izvaiti i ostaviti na rešetki da se dobro ohladi.
 Pre serviranja posuti vanilin šećerom u prahu, pa rezati.

Uskršnja pletenica
2009/04/19,18:56

P1010010full by you.

za testo: oko 650 g brašna, 1 kockica svežeg kvasca, 80 g šećera, 200 ml toplog mleka, 100 g maslaca, 1 vanilin šećer, malo soli, 2 jaja, ribana korica limuna, malo anisa, 125 g rum-grožđica, 100 g mešanog kandiranog voća /// 200 g marcipana, 1 jaje /// 60 g meda, 2 kaš. badema narezanog na štapiće

U brašnu napraviti udubljenej i izmrviti kvasac, dodati 2 kaš. šećera i 5 kaš. mleka, promešati i osataviti da raste oko 15 min na toplom mestu. Zatim dodati preostale sastojke i mikserom umesiti glatko testo oko 7 min. Umešati voće i ostaviti na toplom mestu da raste oko 30 minuta. Izmešati marcipan sa jajetom. Testo razvaljati u pravougaonik i premazati marcipanom, podeliti po dužini na dva dela i urolnati ih posebno. Sada rolade uviti u pletenicu. Staviti na pleh sa papirom za pečenje i ostaviti na toplom mesto još 30 minuta. Peći na 180*C, oko 45 minuta. Ohlađeni kolač premazati medom. Bademe malo zapeći na teflonskom tiganju da porumene, pa posuti po pletenici.

Uskršnja torta od višanja
2009/04/18,22:50

P1010001,,, by you.

za testo: 275 g brašna, 50 g mlevenih lešnika, 70 g šećera u prahu, 1 jaje, 150 g maslaca /// za fil: 3 lista belog želatina, 500 ml mleka, 1 puding od vanile, 75 g šećera, 2 pak. bourbon vanilin-šećera, 200 ml slatke pavlake /// 1 tegla kompota od višanja, 1 preliv za torte (crveni)

Pomešati sve sastojke za testo i umesiti fino i glatko testo. Uviti ga i ostaviti oko 1 sat na hladnom. Zatim razvaljati i iseći oko 5-6 zečeva i ispeći ih, ostatak testa razvaljati u veličini forme 26cm, i prekriti dno, i obod. Preko testa staviti papir tako da prekrije i dno i obod, na to staviti oko 350 g pasulja ili nekog dugog zrnevlja koje može da se peče. Peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, 15 min. Zatim ukloniti papir i peći još 12 minuta. Tek kada se testo dobro ohladi izvaditi ga iz forme.

Potopiti želatin, skuvati puding sa šećerom, bourbon vanilin šećerom i mlekom, u vruć puding dodati želatin. Mešati dok se ne ohladi, čim počne da se steže umešati čvrsto ulupanu slatku pavlaku. Višnje dobro ocediti. Umešati višnje u krem. Kremom napuniti ispečenu podlogu. Skuvati preliv za torte po uputstvu sa sokom od višanja. Kad se ohladi naliti preko torte. Neka se hladi oko 3 sata. Ukrasiti figurama. 

Uskršnja torta sa likerom od jaja
2009/04/18,22:11

Easter Cake with Egg-liquer by you.

za testo: 250 g maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 4 jaja, 250 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 75 g mlevenog maka /// za nadev: 100 g marcipana, 25 g šećera u prahu /// 600 ml slatke pavlake, 3 kremfixa, 2 vanilin šećera /// 1 puding bez kuvanja od vanile Dr.Oetker (Galetta), 125 ml likera od jaja, 125 ml mleka

Penasto ulupati maslac. Dodati šećera i vanilin šećera, zatim jedno po jedno jaje. Umešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, promešati i na kraju umešati mak. Masu staviti u pleh vel. 26cm i peći na 180*C, oko 30 minuta. Gotov kolač ohladiti i jednom vodoravno preseći. Izmesiti marcipan sa šećerom u prahu, razvaljati ga i njime prekriti donju koru. Ulupati pavlaku sa vanilin šećerom i kremfixom, delom kreme premazati preko marcipana. Umutiti puding sa likerom od jaja i mlekom, premazati preko pavlake. Preklopiti gornjom korom, i celu tortu premazati ostatkom pavlake. Ukrasiti čokoladim jajima ispunjenim šlagom i likerom od jaja.

Uskršnji jagnjići
2009/04/17,23:01

Easter Lamb by you.

za testo/ za 2 forme po 300 ml: 90 g maslaca, 35 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 jaje, 100 g brašna, 30 g mlevenog badema /// šećer u prahu, šarene pisalice, ukrasi

 Penasto ulupati maslac, dodati šećer, vanilin šećer i jaje. Dobro sve ulupati.
 Umešati brašno sa malo praška za pecivo, i dodati bademe, sve izmešati.
 Dobro podmazati forme. Izručiti testo i peći u zagrejanoj pećnici na 190*C, oko 25 minuta.
 Zatim ohladiti i ukrasiti po želji.

Easter Lamb by Cake-Chef.

1 2 3 4 5 6 7 8  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu